Kultura
0

Na sceni Doma kulture Jajce gostovao Kabare Teatar Tuzla

FENA
U okviru dvadest i šestih Pozorišnih/kazališnih igara Bosne i Hercegovine u nedjelju je u Domu kulture Jajce gostovao Teatar Kabare Tuzla s predstavom "Važno je biti pozitivan" Darka Lukića u režiji Vlade Keroševića.

Riječ je o komediji iz savremenog života, koja o tom životu i danas govori direktno, bez uvijanja, postavljajući pitanje ko je junak našeg doba,šta želi, šta hoće, kuda ide...

Predstava govori o mladom propalom piscu i novinaru, njegovoj ženi koja je željela postati pjevačica da bi ostala u zapećku službe za socijalni rad.

Nakon što pisac u "u šali" slaže da boluje od AIDS-a - svijet se počne vrtiti oko njega, sve do tada odbijane knjige se štampaju, žena postaje popularne pjevačica. Ali on nikako ne uspijeva do kraja reći istinu, jer postaje žrtva pojedinaca koji na njegovoj"bolesti" grade ime, ali i zarađuju....Predstava ujedno govori i o moći manipulacije, koju posjeduju mediji, ali i pojedinci koji se nalaze na čelu institucija.

Ovu predstavu nose iskrenost, smjelost i angažman,a realizuju je daroviti, senzibilni mladi ljudi,koji se ne ustručavaju da u pozorištu govore o svom vremenu-vremenu izgubljenih životnih vrijednosti...

U predstavi igraju Dragan Pirić, Emina Goletić, Ana-Mia Milić, Sabit Sejdinović, Milica Kerošević, Damir Mašić, Admir Čorhodžić, Almir Čorhodžić. Baisa Baki, Erna Begatović.

Scenografiju potpisuju Zoran Pavljašević i Almir Čorhodžić, a kostimografiju Šefika Hukić i Admir Čorhodžić. Autor muzike je Zlatan Mujkić.