Kultura
0

Na Sarajevo Fashion Weeku revije Ade Karišika i Nermine&Emine Hodžić

FENA
Na programu Sarajevo Fashion Weeka u Domu mladih Skenderija sinoć su bile dvije revije modnih dizajnera iz BiH. Kreator Ado Karišik prezentirao je svoju "šiz" kolekciju "kados", dok su sestre Nermina&Emina Hodžić kreirale vrlo uspješan modni happening visoke kvalitete

Ado Karišik kolekcijom "kados" upotrijebio je svoju šaroliku i vrlo ekspresivnu zanimaciju i pokazao važnost "scenskog" u dizajniranju odjevnih predmeta.

Manekenka Amra Silajdžić otvorila je reviju s retromotivima iz 60-ih godina prošlog stoljeća s tendencijom na visokim natapiranim punđama do trendy kožnih mantila i kompleta. Ova revija sublimacija je različitih stilova, od kojih svaki prati jedna ista linija -naglašena seksipilnost i preferiranje sjaja, šljaštećih aplikacija i ostalih efekata koji idu uz scenu.

Karišik je kreirao izazovne večernje toalete, prozirne, naglašavajući da su te kreacije kao stvorene za show emisije, estradne nastupe ili bilo koju drugu vrstu scene, naročito, za fenomen "crvenog tepiha".

Kolekcija za muškarce ide istom linijom kao i za žene. Njegovi muški modeli potcrtavaju leopard-uzorcima na pripijenim majicama i uskim hlačama uvučenim u kožne duge čizme.

"Kados" je rezerviran za estradnu divu i macho modernog muškarca ali i za one koji znaju spojiti retroštih s onim što se može smatrati ultraprovokativnim danas.

Mali manekeni uzrasta od 3 do 12 godina nosili su T-shirt majice s logom SFW-a i izazvali svojim maštovitim nastupima veliko oduševljenje u prepunoj sali Doma mladih. Oni će, također, i zatvoriti ovu Sedmicu mode.

Posljednju noć Sarajevo Fashion Weeka na programu je kolekcija dizajnerke Jasne Hadžimehmedović-Bekrić, te modnih kuća "Cezar's" (muška kolekcija) i "Cymbeline" vjenčanice.