TDK Šahinpašić
0

Na salonu knjige više od 100 izdavača iz BiH, Hrvatske i Srbije

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Zimski salon knjige koji se ove godine održava šesti put u organizaciji TDK Šahinpašić bit će otvoren od 13. do 24. decembra u prostoru Collegium artisticuma.

Tim povodom danas je upriličena pres-konferencija na kojoj su se obratili Tajib Šahinpašić, direktor Collegium artisticuma Strajo Krsmanović i karikaturist iz Srbije Predrag Koraksić.

Šahinpašić je rekao da će na 1.200 metara biti postavljena 62 štanda na kojima će izlagati više od 100 izdavača iz BiH, Hrvatske i Srbije.

On je naglasio da je izdavačka produkcija u regionu smanjena zbog finansijske situacije.

Kad je riječ o pratećim promocijama Salona bilo je riječi prije svega o naslovima koje će predstaviti Šahinpašić.

Tako će se kao novi naslovi ove izdavačke kuće tokom Salona predstaviti : "Islamska umjetnost -arhitektura slikarstvo, kaligrafija, keramika, stakla i tepisi "autor Luka Mazzati, "Mali rječnik nostalgije" autora Mile Stojića, Englesko-bosanski rječnik. Već je postalo uobičajeno da za svaki Salon knjige Šahinpašić objavi i novu knjigu Nure Bazdulj-Hubijar.

Ove godine je to roman "Sjećanje na plava brda".

Kad je riječ o drugim izdavačima Šahinpašić je rekao da će vjerovatno Salon kao i svake godine pratiti ad hoc promocije.

Ulaz na Salon knjige bit će besplatan.

Tokom ovog salona u Collegium artistikumu bit će postavljena izložba karikatura Predraga Koraksića Koraksa, karikaturiste iz Srbije.