Kultura
0

Na Lino Festu 2011 sudjeluju mališani iz cijele regije

Sarajevo-x.com
Na ovogodišnjem Festivalu dječije pjesme “Lino Fest”, koji će se održati 21. maja u Sarajevu, nastupit će mališani iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Cilj ovogodišnjeg “Lino Festa” o temi “Stoljeća pričaju glazbom” je utjecaj na glazbene preferencije djece.

“Osnovni cilj ovogodišnjeg Festivala je utjecati na glazbene preferencije djece predškolske i školske dobi, odnosno njihov doživljaj i odnos prema umjetničkoj glazbi različitih stilskih razdoblja. Ovogodišnji “Lino Fest“ uvodi djecu, na njima prihvatljiv način, u povijest glazbe i ima kao vlastiti cilj upravo estetski odgoj djece”, istakao je prof. Marijo Pejić, autor i scenarist Festivala.

Ovogodišnji “Lino Fest” će biti poput bajke u kojoj će glavni junaci, dirigent Piano i djevojka Allegra, uz neizostavnog Lino medvjedića, djecu educirati o povijesti glazbe, životima i djelima velikih skladatelja.

Dirigent Piano je poklonik i izvođač klasične glazbe, a djevojka Allegra popularne glazbe koji će kroz svoj nastup i scenske izvedbe djece publici pokušati prenijeti poruku da je svaka dobra glazba vrijedna, odnosno da je klasična glazba temelj svake kvalitetne glazbe, ali i da treba cijeniti različite glazbene stilove te se na adekvatan način boriti protiv šunda.

Podravka već tradicionalno podržava Lino fest želeći na taj način dati svoj doprinos razvoju kulture u Bosni i Hercegovini. Ujedno želi omogućiti djeci kontakte s umjetničkom glazbom, upoznavanje i doživljavanje glazbe kao umjetnosti uz direktono stjecanje vrijednih glazbenih iskustava, kako bi djeca bila spremnija i fleksibilnija za dalji glazbeni razvoj.

Ulaznice za Festival bit će puštene u prodaju od 9. maja na blagajni BKC-a.