Narodno pozorište Sarajevo
0

Na januarskom repertoaru tri nagrađivane predstave

FENA
Na repertoaru Narodnog pozorišta Sarajevo u januaru će se naći tri dramske predstave koje su u prethodnom periodu bile višestruko nagrađivane na festivalima i drugim manifestacijama.

Predstava "Pobjeda" Lade Kaštelan u režiji Selme Spahić, koja je na posljednjim Susretima pozorišta BiH u Brčkom dobila nagrade za režiju, scenografiju i žensku ulogu, na repertoaru će biti 18. januara, saopćeno je iz NP Sarajevo.

Nagrađivane predstave "Balada o Omeru i Merimi" Ferida Sokolovića i "Rodoljupci" Sterije Popovića pred publikom će ponovo biti igrane 20. i 23. januara, dok će se jedna od najpopularnijih predstava NP Sarajevo "Legenda o Ali-paši" Envera Čolakovića, inače laureat brojnih festivalskih priznanja, na repertoaru naći 26. januara.

Ovomjesečni program produkcije Narodnog pozorišta Sarajevo donosi i predstave Erdmanovog "Samoubice", Gogoljevu "Ženidbu", "Katarina, bosanska kraljica" Jusića i Gojera, "Ponoćnu igru" Jelačić-Bužimskijeve, Salinog "Mortal kombajna", Kamievog "Kaligule", te Delibesovu "Kopeliju".