Kultura
0

Muzičko-scenski performans "Moje drugo ja" ove srijede u NPS

Klix.ba
U srijedu, 16. 3. 2016. sa početkom u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorište Sarajevo bit će izveden muzičko - scenski performans "Moje drugo ja", autorski rad Riada Ljutovića.

Uživajte u bajkovitom performansu koji će Vas u potpunosti očarati. U muzičko – scenskom performansu igraju: Mediha Musliović, Vedran Đekić, Admir Rondić, Alen Hurić i ansambl Baleta NPS.

O temi ljubavi i traženju druge polovine napisano je mnogo knjiga poezije, romana, drama, pisama… Naprosto to je ono iskonsko u nama, i prirodno i animalno, koje ne možemo u potpunosti kontrolisati. Ljubav jeste jedno posebno stanje u kojem ne rasuđujemo realno i zapravo to nismo mi - tu neko drugi uređuje stvari. To stanje ne mora se odnositi isključivo na ljubavni par, već podrazumijeva ljubav uopšte, ljubav koja se daje bezrezervno, do kraja, ljubav koja nas čini potpunim tek sa nekom osobom pored nas (to može biti i majka, baka, dobar prijatelj), podrazumijeva emociju pripadanja nekome, osjećaj da smo nečiji. I tek kada izgubimo neku nama bitnu osobu, tek tada shvatamo koga smo imali pored sebe, uviđamo da takva ljubav više ne postoji za nas. To je stanje ljubavi zbog kojeg činimo razne stvari i kada nas pitaju zašto to činimo odgovorimo obično da nismo bili svoji, bili smo začarani ljubavlju. Predstava Moje drugo ja je priča o vječnoj potrazi za onim nekim dijelom nas u drugome, za našim odrazom u ogledalu, pri čemu je važna ta naša spona sa nekom osobom, jer ako je izgubimo onda i mi sami gubimo dio identiteta, nismo više potpuni već postajemo polovina.

Ulaznice možete kupiti na blagajni NPS koja radi u dva termina od 9:00 do 11:30 sati i 15:30 do 19:30 sati.