Kultura
40

Multimedijalni performans studenata Akademije scenskih umjetnosti 8. decembra

Klix.ba
U četvrtak, 8. decembra, u 20 sati na sceni "Obala" bit će upriličeno predstavljanje klase prve godine studenata Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, odsjeka za Produkciju i menadžment u oblasti scenskih umjetnosti, u klasi profesorice Amre Bakšić Čamo.

Studenti prve godine predstavit će se kroz multimedijalni performans koji se sastoji iz pozorišnog i filmskog dijela. Kroz performans koji je predstavljen kao policijsko ispitivanje gledaoci će dobiti sliku o studentima, a njihovi se karakteri razotkrivaju kroz ispitivanje tako što se ispoljavaju različite ličnosti - od introverta do ekstroverta, šaljivdžija, ozbiljnih, te prestrašenih studenata.

U realizaciji kompletnog projekta, osim studenata odsjeka za produkciju i menadžment, učestvuju i studenti odsjeka za režiju, odsjeka za audio-vizuelnu režiju, odsjeka za Glumu, kao i odsjeka za dramaturgiju.

Scenarij i režiju projekta potpisuje Sara Ristić. Direktor fotografije je Faris Avdić, a ton majstor Muhamed Bajramović.

U filmu igra režiser i profesor na Akademiji scenskih umjetnosti Faruk Lončarević te student treće godine odsjeka za glumu Dino Bajrović.

Projekat producira grupa studenata prve godine odsjeka za produkciju i menadžment: Zlatko Sofović, Elmedina Tirić, Ismar Duraković, Ines Radić, Nikola Šotra, Amina Kučuk i Tarik Bičo.