Klub "Rockatanski"
0

Mostarski pjesnici u Makarskoj

FENA
Mostarski pjesnici Goran Karanović, Ivo Krešić i Vlatko Marinović svoju će poeziju govoriti večeras u Makarskoj u klubu "Rockatanski".

Spomenuti mostarski pjesnici koautori su zbirke poezije "Usred grada tmurna nalaktih se da povratim".

Čitanja ova tri pjesnika su mješavina slama, scenskog govora i pripovijedanja, a poezija prepoznatljiva po snažnom socijalnom angažmanu koji ocrtava probleme kraja iz kojeg dolaze.

"Ako išta u današnjem podijeljenom, izvana i iznutra urušenom Mostaru, još uopće ima smisla, onda su to pjesme mladih autora, među ostalima Gorana Karanovića, Ive Krešića i Vlatka Marinovića, koje nas upućuju da se i u neskladu katkad može roditi harmonija, te da je krhka riječ ponekad jača od klepetaljki i prangija mržnje, koje još uvijek odzvanjaju i zveče iz duhovnih budžaka i intelektualnih suterena ovoga grada", ističe pjesnik Mile Stojić, dok pjesnik Veselin Gatalo smatra kako su spomenuti pjesnici pjesničko trojstvo koje razbija moždani kamenac.

"...u svakom slučaju, Goran, Ivo i Vlatko pjesnički su vizionari, najavljeni knjigom stihova sasvim samosvojnom i neponovljivom, koja otvara neočekivanu stranicu 'nove osjećajnosti' svijeta koji je, na njihove dječačke oči, izgubio svoju nevinost...", kaže pjesnik Ibrahim Kajan.