Kultura
0

Mostar Sevdah Reunion priredio spektakularnu noć

FENA
Bend koji je pomjerio granice sevdalinke i potrudio se da izvorna muzika ovog podneblja bude izuzetno prihvaćena u svijetu, legendarni "Mostar Sevdah Reunion" priredio je u četvrtak navečer u Goraždu istinski spektakl u okviru jubilarnog Festivala prijateljstva.

Više od deset hiljada ljudi s razlogom je pretsposljednju festivalsku noć okitila epitetom najbolje festivalske večeri.

Više od tri sata dobrog štimunga u kojem su uživale sve generacije trajalo je i dva sata nakon ponoći, kada je koncert nakon brojnih drugih sevdalinki u interpretaciji ovih svjetskih umjetnika okončan njihovim megahitom "Čudna jada od Mostara grada".

Kako i sami kažu "jači nego ikad" članovi ovog benda iz grada na Drini ponijeli su fenomenalne utiske.

«Mi smo presretni i bez bilo kakvih skromosti, ovo je doista bila jedna fenomenalna noć. Iza sebe imamo mnogo koncerata i nastupa, ali ovo što smo doživjeli u Goraždu stvarno ćemo dugo pamtiti. Doista jedno lijepo iskustvo, koje smo moram priznati donekle i očekivali, jer smo u septembru prošle godine bili u ovom gradu. I ovaj put pjevali su svi i mladi i stari što znači da ima kvaliteta ovo što mi radimo i doći ćemo u Goražde kad god nas pozovu», izjavio je vidno zadovoljan nakon koncerta u Goraždu vođa benda i virtuoz na klarinetu i harmonici Mustafa Šantić dodajući da su i na ovaj način demantovani navodi o raspadu benda te uz napomenu da će publiku MSR s novim albumom obradovati uskoro.

"Mnogi veliki svjetski bendovi mijenjaju menadžera što se i nama dogodilo. Sada smo tu, idemo dalje i još bolje jer od toga je mnogo bitnije ono što kaže publika poput goraždanske. I na novom sedmom albumu potrudit ćemo se zadovoljiti ukuse svih generacija. Već duže vremena u potrazi smo za sevdalinkama koje će se naći na našem novom albumu. Uradili smo reklamu za spot, a već 18. septembra ulazimo u studio da snimamo novi CD, a gdje bismo to drugo radili ako ne u Pavaroti centru u Mostaru. Nakon toga očekuje nas učešće na Sarajevo film festivalu, zatim Brčko, a s novom godinom i ponovni odlazak u Australiju", kazao je Mustafa Šantić.