Kultura
0

Mostar: Pala prva klapa filma "Mrtve ribe plivaju na leđima"

Anadolija
(Foto: Anadolija)
U Mostaru je danas pala prva klapa igranog filma "Mrtve ribe plivaju na leđima" redatelja Kristijana Milića. Snimanje filma po scenariju Josipa Mlakića počelo je u ranim jutarnjim satima u blizini Španskog trga.

Film u produkciji kuća Eurofilm iz Zagreba i Oktavijan iz Mostara snimat će se tijekom travnja na području Mostara i okolice, na nekim lokacijama u Blagaju i u kanjonu Neretve kod Grabovice.

Producent Slaven Knezović, koji je u više navrata kazao kako je ovaj film njegova "Na Drini ćuprija", iskazao je zadovoljstvo prvim danom snimanja.

"Vrijeme nas je poslužilo i moram reći da sam jako zadovoljan onim što smo uspjeli odraditi. Ako se po jutru dan poznaje, onda mogu odmah najaviti da ćemo ovim filmom otvoriti Desete dane filma Mostar koji će se održati u decembru", kazao o je Knezović za Anadolu Agency(AA), ističući kako je za snimanje ovoga filma okupio najbolju ekipu.

Zadovoljstvo urađenim poslom nije skrivao ni redatelj Kristijan Milić, koji je pojasnio kako se radi o filmu sa puno malih priča, puno malih likova.

"Radnja filma smještena je u poratne godine u bh. provinciji, a jedina poveznica priče je bizarno samoubojstvo koje je zapanjilo gradić", pojasnio je Milić.

Glumačku postavu čine Goran Bogdan, Marinko Prga, Asim Ugljen, Slaven i Mario Knezović, Ornela Vištica, Maja Lasić, Asja Jovanović, Jelena Kordić, Marijana Mikulić, Đorđe Kukuljica, Dragan Despot, Miro Barnjak, Marko Cindrić, Ivo Krešić, Velibor Topić, Mirvad Kurić te brojni drugi.

U filmu će se okušati i 70-ak statista iz Mostara, pa će grad, kako Mostarci kažu, na mjesec dana biti Holiwood u malom. Direktor fotografije Mirko Pivčević je za AA otkrio da će se ovaj film, zbog svojih specifičnosti, snimati u crno-bijeloj tehnici.