16. SFF
0

Morgan Freeman na crvenom tepihu anulirao ekipu filma "Tilva Roš"

Sarajevo-x.com
(Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Pred prikazivanje posljednjeg filma takmičarskog programa 16. Sarajevo film festivala "Tilva Roš" na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta pojavio se oskarovac Morgan Freeman.

Slavni oskarovac koji je počasni gost Sarajevo film festivala nakon što je proteklih dana obišao Baščaršiju, sarajevski ratni tunel, i družio se sa mladim talentima u okviru Sarajevo talent campusa, pojavio se i na crvenom tepihu kako bi pozdravio fanove i sve one koji su željeli da ga vide.

Freeman je dočekan ovacijama prisutnih, a odužio im se tako što im je spremno pozirao, u stilu velike zvijezde. S Freemanom, na tepihu se našla i dizajnerica Agnes B., prijateljica Sarajeva koja je dizajniralal i "Srce Sarajeva" koje se dodjeljuje kao glavna nagrada na festivalu.

Ekipa filma "Tilva Roš", mladog srbijanskog reditelja Nikole Ležaića čiji je film imao svjetsku premijeru, također je prošla tepihom, na žalost uveliko zasjenjena prolaskom slavne filmske zvijezde prije njih. Mladi glumci filma koji govori o mladićima koji žive u sudaru MTV kulture i tranzicijskog društva ipak su spremno pozirali preostalim fotografima.