Od 9. do 12. jula
0

Mnoštvo sadržaja na filmskom festivalu u Stocu

FENA
Treće izdanje Festivala kratkog filma Stolac bit će održano od 9. do 12. jula, saznaje Fena od direktora Festivala Muamera Kodrića.

Organizatori festivala i za ovu godinu najavljuju bogat i sadržajan filmski program i ostale popratne sadržaje na koje su stolačku publiku i goste festivala već navikli.

U okviru takmičarske selekcije bit će prikazano 16 filmova za koje se odlučila selektorica Festivala Maike Hohne, koja isti posao obavlja i za čuveni Berlinale.

O najboljim filmovima odlučit će žiri u sastavu Christine A. Maier, Zrinka Cvitešić i Saša Lošić Loša.

Posljednje festivalske večeri publika će imati priliku vidjeti i najbolje kratkometražne filmove s ovogodišnjeg Berlinskog filmskog festivala.

Ove godine revijalno će biti prikazana i četiri dugometražna filma (Čekaj me, ja sigurno neću doći Miroslava Momčilovića; Tri majmuna, Nurija Bilgea Cejlana, izraelski film Valcer s Baširom Arija Folmana, i Entre les murs francuskog režisera Laurenta Canteta).

U okviru festivala bit će postavljena i izložba fotografija Irfana Redžovića, a na nekropoli stećaka Radimlja svirat će TBF i Zabranjeno pušenje.