Kultura
669

Mladi Sarajlija pobjednik takmičenja "Čista apstrakcija" u New Yorku

Klix.ba
Mladi sarajevski umjetnik Rikardo Druškić jedan od pobjednika takmičenja "Pure Abstraction" (Čista apstrakcija). Druškić je među hiljade umjetnika svijeta impresionirao žiri i dobio nagradu, a to je izlaganje radova u Galeriji 25N u New Yorku koja je otvorena 3. oktobra.

Durškić je dobio i nagradu besplatnog marketinga i mogućnosti prodaje svojih radova godinu dana u SAD-u. Publika kojoj će biti promovisani umjetnici sastoji se od umjetničkih kupaca, kolekcionara, arhitekata, komercijalnih programera, dizajnera interijera, kustosa i dr.

U julu ove godine grupa See.Mee. prezentovala je Rikardove radove na čuvenom Times Squareu u New Yorku, Los Angelesu, Miamiju i na Tajavanu gdje je među 3.000 učesnika uspio doći do finala.

Izložba u Galeriji 25N bit će otvorena do 3. novembra.

Rikardo Druškić je rođen 1990. godine u Sarajevu. Likovnom umjetnošću se bavi pet godina, a njegovi radovi su na području BiH do sada bili izloženi u galeriji Collegium Artisticum, te na kolektivnim izložbama na projektima “YAGE” i “Kolektiv Kreativa”. Trenutno je 20 njegovih radova izloženo u Los Angelesu, u LACDA (Los Angeles Center for Digital Arts).