Kultura
17

Mjuzikl "Josip i kričave boje njegovih snova" u Kiseljaku

Klix.ba
Međunarodno priznati reditelj iz Sjedinjenih Američkih Država Richard Montez dolazi u Kiseljak održati raznobojni mjuzikl s Broadwaya pod nazivom "Josip i kričave boje njegovih snova".

Riječ je o jednom od najpoznatijih mjuzikala svih vremena, zasigurno i zato što je muziku napisao Andrew Lloyd Webber (poznat po mjuziklima Mačke, Fantom Opere, Isus Krist Superstar, Evita itd.), a tekst Tim Rice (poznat po scenariju za Disneyev animirani film "Kralj lavova"). Na Broadwayju je do sada izveden čak 750 puta, a međunarodno pozorište CornerstoneArts, u režiji Richarda Monteza, uspješno ga izvodi u više od dvadesetak zemalja širom svijeta.

Mjuzikl se temelji na biblijskom liku i događaju iz Starog zavjeta – Josipu, kojeg su njegova braća prodala u ropstvo. Ovaj muzički komad traje oko sat i po, uz puno pjesme, plesa, glume i igre, scenskih boja i raznovrsnih kostima, a u Kiseljaku će biti izveden sredinom maja.

Za izvedbu je potrebno 20 muškaraca, 22 žene i 20 djece. Od toga bit će podijeljeno osam solo uloga za muškarce, dvije za žene te dosta samo plesnih uloga.

Audicija će se održati u petak, 17. aprila u Hrvatskom domu u Kiseljaku s početkom u 18 sati.

Organizator projekta je Općina Kiseljak, a za sve informacije kao i prijave za audiciju potrebno je kontaktirati Irenu Mrnjavac na broj 063 412 360 ili e-mail [email protected].