Kultura
0

Misija OESS donirala 400 knjiga knjižnici OŠ "Marin Držić"

FENA
Misija OESS-a u BiH u sklopu kampanje "Čitaj BiH" donirala je danas 400 knjiga knjižnici Osnovne škole "Marin Držić" na Buni kod Mostara.

Po riječima glasnogovornice OESS-a Radmile Vlatković, tom donacijom književni fundus ove knjižnice obogaćen je s književnim djelima 50 poznatih autora BiH i svjetske književnosti.

Kampanju "Čitaj BiH" čiji je cilj afirmacija čitanja, poznavanja kulturne književne baštine BiH književnosti, pokrenula je Misija OESS-a u suradnji s Centrom za suvremenu umjetnost "Proba" i potporu BHT1.

Kampanja je pokrenuta u Travniku, 20. ožujka ove godine te će biti nastavljena obilaskom knjižnica širom BiH, uz dodijele vrijednih knjiga i gostovanje domaćih pisaca.

Kako je za Fenu kazala glasnogovornica OESS-a, do sada su više od 80 školskih i javnih knjižnica iz čitave zemlje iskazale interes za pridruživanje kampanji "Čitaj BiH", a OESS je posjetio deset knjižnica, svakoj dajući između 300 do 1 000 knjiga s ukupno 52 naslova čiji su autori Ivo Andrić, George Orwell, Branko Ćopić, Miljenko Jergović, William Shakespeare, Andrej Nikolaidis i mnogi drugi.

Inače, sve knjižnice koje su zainteresirane za kampanju mogu se prijaviti za sudjelovanje budući da kampanja traje do kraja 2008. godine do kada će OESS donirati oko 40 000 knjiga.