Kultura
0

Ministar Hadžihafizbegović razgovarao s predstavnicima ULUBiH-a

FENA
Ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo Emir Hadžihafizbegović razgovarao je u Sarajevu s predstavnicima Udruženja likovnih umjetnika BiH (ULUBiH) o poteškoćama i problemima Udruženja, saopćeno je iz ULUBiH-a.

Najviše je bilo govora o nedostatku sredstava za normalno funkcioniranje Udruženja, izlagačku djelatnost, statusu Udruženja, statusu slobodnih umjetnika i umjetnika upoće s posebnim akcentom na položaj penzionisanih likovnih umjetnika.

"Predstavnici Udruženja pokrenuli su i pitanje vezano za Izložbeni paviljon. Ministar Hadžihafizbegović obavijestio je predstavnike Udruženja da se od gradnje Art kuće filma na mjestu Izložbenog paviljona odustalo prije nekoliko mjeseci, te da će se, u dogovoru s federalnim ministrom kulture i sporta Gavrilom Grahovcem početi raditi na obnovi Izložbenog paviljona, a da je za Art kuću filma pronađena druga lokacija", navodi se.

Predstavnici Udruženja su zadovoljni razgovorom jer su, kako se navodi, kod ministra Hadžihafizbegovića naišli na puno razumijevanje i podršku aktivnostima i projektima Udruženja.