Atelje Ismet Mujezinović
17

Milomir Kovačević Strašni otvorio Kaleidoskop u Tuzli

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Izložbom fotografija pod nazivom Portreti, Milomira Kovačevića Strašnog, u ponedjeljak uvečer je otvoren četvrti Međunarodni festival umjetnosti mladih Kaleidoskop. Ceremoniju otvaranja upotpunila je muzička grupa Sarajevo Jazz Guerilla, koja se tuzlanskoj publici predstavila svojim repertoarom.

Milomir Kovačević Strašni se predstavio sa 68 fotografija rađenih u crno-bijeloj tehnici.

"Ovakva izložba je moguća samo u Tuzli kada je riječ o prostoru Bosne i Hercegovine", rekao je Milomir Kovačević, koji će već danas i sutra organizovati umjetničku radionicu Fotografišemo Tuzlu.

Prigodnim govorom u ponedjeljak uvečer se obratio i aktuelni načelnik Tuzle Jasmin Imamović, koji je istakao kako je Kaleidoskop prilika da se mladi ovog grada upoznaju sa evropskim trendovima u raznim vrstama umjetnosti.

"Kaleidoskop je simbol harmonije među razlikama, simbol bogatstva različitosti, ali i potrebe vladanja harmonije i jedinstva među njima", rekao je Imamović.

Ovogodišnji muzički dio Kaleidoskopa bit će posebno zanimljiv, a svoj nastup u parku kod Muzičke škole su između ostalih potvrdili: Frenkie, Edo Maajka, TBF, Majke, Divan, Zoster, Partibrejkersi i drugi.