Baščaršijske noći
0

"Mijenjamo žene" 5. jula u BKC-u

Klix.ba
U okviru Festivala Baščaršijske noći 2012 u četvrtak, 5. jula, od 21 sat u Bosanskom kulturnom centru će se održati komedija "Mijenjamo žene" u kojoj igraju: Milan Kalinić, Mina Lazarević, Ivana Knežević i Srđan Ivanović. Adaptaciju i režiju potpisuje Rade Vukotić.

Predstava je rađena prema brodvejskom hitu "I Love My Wife" Majkla Stjuarta

Dva mlada bračna para po ideji već jako poznate televizijske emisije "Mijenjam ženu" pokušavaju jedno popodne provesti tako što će međusobno razmijeniti bračne partnere. Uz mnogo peripetija i smiješnih situacija sve se završava tamo gdje su i počeli.

Ulaznice za predstavu koštaju 10 KM.

Istu večer će se na Centralnoj pozornici Vijećnica od 21:00 održati program za djecu pod nazivom "Kike i veliki dernek za malu raju".

Mirsad Abdagić Kike, muzičar, nagrađivani radio i tv voditelj, autor je brojnih radio i tv- emisija namijenjenih djeci, jer je njegovo životno opredjeljenje – rad i druženje sa najmlađima. Njegove pjesme govore o prijateljstvu, odrastanju, ljubavi, igri, životinjama, bajkama, dalekim zemljama... One dopiru do dječijih srca, jer su kazane na način koji im je blizak.