Kultura
0

MIF: U utorak multimedijalna izložba "Bujroom u Mostar"

FENA
U sklopu Mostarsog interekulturalnog festivala, u utorak će se u 22 sata u OKC-u Abrašević otvoriti izložba mladih umjetnika pod nazivom "Bujroom u Mostar".

Kako je priopćeno iz OKC-a Abrašević, izložba je dio većeg projekta kojim se nastavlja rad neformalne skupine umjetnika okupljene oko projekta Bujroom - začetog u Sarajevu početkom 2008. godine. Projekt se odvijao u sklopu festivala 'Sarajevska zima 2008' i obuhvaćao je radionicu i izložbu.

Značaj ovog projekta je u daljem razvoju ideje o otvorenosti i suradnji mladih ljudi, te afirmacije suvremene umjetnosti na ovim prostorima. Pored suradnje umjetnika iz Sarajeva i Mostara, postavci izložbe priključuju se i mladi povjesničari umjetnosti.

"Ovakav vid projekata do sada nije realiziran, što je vjerovatno i razlog postojanja velikog jaza između teoretske i praktične umjetničke aktivnosti na ovom području. Smatramo da će uaradnja ove vrste pokrenuti razvoj kritičke misli među mlađim generacijama, koje su u teškoj situaciji upravo uslijed nedostatka iste, te nedostatka prostora i uvjeta za rad", naovdi se u priopćenju iz OKC-a Abrašević.