Glavna zvijezda SFF-a
0

Mickey Rourke stigao u Sarajevo

Sarajevo-x.com
Foto: SFF.ba
Holivudska zvijezda Mickey Rourke stigao je danas popodne u glavni grad BiH, kako bi prisustvovao projekciji filma "Hrvač" ("The Wrestler").

Ovaj 56-godišnji glumac je stigao na Aerodrom Sarajevo oko 15 sati, kako bi posljednjeg dana SFF-a, u četvrtak 20. augusta, prisustvovao projekciji filma "Hrvač" za koji je ove godine bio nominiran za Oscara za najbolju glavnu mušku ulogu.

Rourke se glumom počeo baviti krajem 1970-ih, a slavu je stekao 1980-ih godina ulogama u ostvarenjima kao što su "Devet i po nedjelja", "Divlja orhideja", "Godina zmaja".

Na platno se vratio u velikom stilu, ulogom u filmu Darrena Aronofskog "Hrvač", koji će nakon Sarajeva biti prikazan i u okviru Dubrovnik Film Meetingsa, koji ove godine traju dva dana, 21. i 22. augusta. Dijelu direkcije SFF-a u Dubrovniku će se pridružiti i ovaj glumac, koji iza sebe ima karijeru profesionalnog boksera.

"Hrvač" će biti prikazan u Ljetnom kinu Heineken u četvrtak u 20.30 sati, a nakon projekcije publici će se nakloniti i sam Rourke.