Kultura
0

Međunarodni žiri ocjenjuje najbolju poslanu dramu iz BiH

FENA
Svi zainteresirani autori iz BiH do 1. decembra mogu slati radove za učešće na Austrijskom dramskom natječaju, koji se organizira svake godine za zemlje jugoistočne Evrope.

Međunarodni žiri ocjenjuje najbolju poslanu dramu i nagrađuje autora iznosom od 3.500 eura.

Pored novčanog iznosa, nagrada se sastoji i od prijevoda teksta na njemački jezik, kao i objavljivanja knjige (tiraž 10.000 komada), a prema mogućnostima i postavke na scenu i izvođenja komada.

Austrijski dramski natječaj organizira austrijsko Ministarstvo za evropske i međunarodne poslove u suradnji sa P.E.N. Centrom, te dr. Christianom Papkeom kao pravno i umjetnički odgovornom osobom za natječaj.

Natjecati se mogu sve osobe koje u BiH žive ili su rođene, imaju bh. državljanstvo ili su živjele najmanje petnaest godina na području današnje države.

Predati se mogu drame na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili romskom jeziku. Uz originalni tekst mora se predati i engleski prijevod teksta.

Svaki autor može predati po jedan dramski tekst na temu natječaja "Govoriti o granicama: način življenja u vremenu promjena“. Tekst ne smije biti ni izvođen niti objavljen prije zaključenja natječaja.

Radovi se šalju na adresu P.E.N. Club Austria, Bankgasse 8, 1010 Wien, Austria ili e-mailom sa naznakom „Drama Contest“: [email protected]

Pobjednik natječaja bit će objavljen okvirno krajem februara 2009. godine, a žiri će svoju odluku donijeti pismeno.