Kultura
21

Martić i Fazlagić predstavljaju fotografije na izložbi "Voda i drvo"

FENA
U skladu sa svojom opredijeljenosti za društveno odgovorno i ekološki osvješteno djelovanje, te posvećenosti razvoju i očuvanju lokalne zajednice, UniCredit Bank organizira izložbu fotografija "Voda i drvo" autora oca Zvonka Martića i fotografa Jasmina Fazlagića.
Svečano otvaranje bit će upriličeno u srijedu, 14. augusta u 20:30 sati u Umjetničkoj galeriji BiH, a otvaranje će svojim nastupom uljepšati etno grupa Zahumlje iz Trebinja. Izložba će biti otvorena do 21. augusta.

Radno vrijeme Umjetničke galerije je od 12.00 do 20.00 sati svaki dan, osim nedjelje i ponedjeljka. Ulaz na izložbu je besplatan.

Kako se navodi u saopćenju, raznolikost i bogatstvo drveća, te neizmjerna ljepota i čistoća vode u BiH bili su nadahnuće projekta oca Zvonka Martića, karmelićanina, i izuzetnog fotografa Jasmina Fazlagića, koji je UniCredit Bank podržala s ciljem ukazivanja na važnost drveta i vode u našoj svakodnevnici, bogatoj kulturi naših naroda i na neophodnost očuvanja kako nasljeđa, tako i prirode koja nas čuva.