Kutak za djecu
18

"Mali princ" otvorio Dječiji klub čitalaca u Tuzli

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Društvo prijatelja knjige "Mali princ" sinoć je otvorilo Dječiji klub čitalaca u Tuzli. Klub čitalaca je smješten u prostorijama Izdavačke kuće Bosanska riječ u naselju Brčanska Malta.

Koordinatorica projekta i voditeljica radionica dječija književnica Jagoda Iličić naglašava kako se osnivanjem Dječijeg kluba čitalaca želi pomoći djeci da nađu put do dobre knjige. Pričaonice za djecu će biti organizovane svakog četvrtka, a na njima će se popularizirati dječija literatura.

"Djela će djeci biti predstavljena u formi pričaonice, lutkokaza, igrokaza ili zanimljivo osmišljenih radionica - maštaonica", kaže Jagoda Iličić.

Inače Društvo prijatelja knjige "Mali princ" je prepoznatljivo po susretima pisaca za djecu Vezeni most, koja se punih deset godina svakog proljeća organizuju u Tuzli i na kojim se dodjeljuje prestižna nagrada za najbolju dječiju knjigu objavljenu na teritoriji BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Narednih četvrtaka bit će organizovane sljedeće radionice - maštaonice: "Legenda o tuzlanskoj kozi", "Izmislionica u selu Pričevac", "Moja najdraža knjiga", "Klasici u dječijoj literaturi", "Bazar - knjiga za knjigu"...