Kultura
0

Mali Magacin Kabare u posjeti djeci u Domu Bjelave i Pedijatrijskoj klinici

Klix.ba
(Foto: Denis Ruvić)
Članovi Malog Magacin Kabarea sa predstavom i koncertom pod nazivom "Zulfo Pićolini i Kerim plesač u zemlji klovnova" u utorak 26.06. 2012. posjetili su Dječiji dom Bjelave, a u srijedu 27.06. 2012. i Pedijatrijsku kliniku u Sarajevu.

U sklopu završnih aktivnosti prvog semestra u proteklih sedam dana, članovi Malog Magacin Kabare nekoliko puta su izveli predstavu "Zulfo Pićolini i kerim plesač u zemlji klovnovna" i održali kratki koncert gitare.

Predstavu i koncert koje su sami osmili uz podršku edukatora Mone Muratovć, Amy Danielson, Sanele Krsmanović, Saše Peševskog i Irhada Kuduza premijerno su predstavili u subotu 23.06 2012. godine u Historijskom muzeju.

U utorak 26.06. 2012. članovi Malog Magacin Kabare su posjetili Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave, te pokazali im svoju predstavu i odsvirali kompozicije koje su vježbali u protekla četiri mjeseca. Samo dan nakon druženja u Domu Bjelave, Mali Magacin Kabare je posjetio djecu koja su smještena na Pedijatrijsku kliniku Kliničkog Centra Univerziteta u Sarajevu te ponovo izveo svoju predstavu i koncert.

Nasmijana dječija lica su najbolja pohvala koje su ovi mladi talenti, članovi Malog Magacin Kabarea mogli dobiti.

"Kada vas u gužvi nakon predstave za ruku povuče djete i zahvali se na posjeti i čestita na predstavi, to vam da još veći podstrek da radite dalje, ali vas i podsjeti da ovakva druženja moraju biti što češća kako bi sva djeca imala priliku uživati u svojoj mašti i kreativnosti. Činjenica da je predstava Malog Magacin Kabarea plod dječije mašte, učinila je da je djeca mnogo bolje razumiju nego odrasla publika. Trudit ćemo se da i u budućnosti naši članovi, a i djeca koja budu gledala naše predstave uz lijepa druženja zapamte da sačuvaju svoju maštu i budu uvijek spremni pomoći drugima", kazao je po završetku predstave jedan od osnivača Magacin Kabarea i voditelj radionice gitare Irhad Kuduz.

Mali Magacin Kabare uz veliku podršku farmaceutske kompanije Roche, svoje završne aktivnosti započeo je humanitarnom šetnjom za djecu Malavija i Bosne i Hercegovine, a nastavio izvođenjem predstava u Historijskom muzeju i posjetama Domu Bjelave i Pedijatrijskoj klinici.

Nakon ljetnje pauze, Mali Magacin Kabare će započeti novi semestar, kada će se moći pridružiti i novi članovi. Djeca od 6 do 14 godina zainteresovana za kreativna druženja uz zabavno učenje o umjetnosti moći će se pridružiti i učestvovati u novim predstavama koje će Mali Magacin Kabare predstaviti na kraju semestra.