Kultura
0

Maksim Mrvica održao koncert u Mostaru

FENA
U Sklopu svečanosti zatvaranja kulturne manifestacije "Mostarsko proljeće 2009." sinoć je u velikoj dvorani Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača" upriličen koncert Maksima Mrvice.

Maksim Mrvica završio je osnovno i srednje muzičko obrazovanje u klasi prof. Marije Seko u Šibeniku. Već kao devetogodišnjak počeo je javno nastupati, a s nepunih dvanaest godina održao je svoj prvi koncert s orkestrom.

Glazbenu akademiju upisao je 1993. godine u Zagrebu a diplomirao je 1998. godine s odličnim uspjehom. Iste godine upisao je jednogodišnji studij usavršavanja na Konzervatoriju Franz Liszt u Budimpešti. Od marta 2000. godine usavršava se na Konzervatoriju Alexander Skrjabin u Parizu.

Također, usavršavao se na mnogim majstorskim tečajevima, aktivno sudjelujući na seminarima kod priznatih svjetskih pedagoga i pijanista kao što je Igor Laszko, Nina Kazimirova i Virginio Pavarana.

Nastupio je u svim većih hrvatskim gradovima, te u Salzburgu, Beču, Budimpešti, Parizu i St. Petersburgu. Dobitnik je nekoliko nagrada na domaćim i inozemnim natjecanjima.

Na svojim albumima spaja klasičnu i pop rock muziku.