Najbolja ženska uloga u "Lupusu"
0

Maja Izetbegović: Ova nagrada pokazuje da gluma ima smisla

Piše: N. Grabovica
Maja Izetbegović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba) (Foto: N. G./Klix.ba)
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U Kamernom teatru 55 danas je Maji Izetbegović uručena nagrada za najbolju žensku ulogu na prestižnom Međunarodnom festivalu studentskog filma.

Stručni žiri ovog festivala, koji je u Kazahstanu održan od 23. do 27. oktobra, nagradu za najbolju žensku ulogu dodijelio je Maji Izetbegović za ulogu u filmu "Lupus" Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Maja je u filmu "Lupus" glumila Ines, mladu glumicu koja pomaže svojoj prijateljici da se izliječi, što na kraju i uspije.

Naša mlada glumica kaže kako je za nju ova uloga bila izazov te da je bila iznenađena kada su joj javili da je dobila nagradu.

"Nisam ni znala da film učestvuje na Festivalu. Kada su mi javili bila sam iznenađena i sretna. Ovo mi je veliki podstrek za dalje i da se nastavim baviti profesijom koju sam izabrala, jer sam vidjela da ipak ima smisla to što radim", naglasila je Izetbegović.

U zvaničnoj selekciji takmičarskog dijela drugog Međunarodnog festivala učestvovala su 44 filma iz 25 zemalja, među kojima su bila i tri filma Sarajevo Film Academy i dva filma Akademije scenskih umjetnosti.