Kultura
0

"Ljupaf" U Kamernom teatru 3. i 4. februara

FENA
Predstava "Ljupaf" koju je na scenu Kamernog teatra postavio američki glumac, reditelj i profesor Ronald Rand bit će održana 3. i 4. februara.

Premijerno je izvedena u oktobru 2013.godine, a do sada je već gostovala ne samo u Bosni Hercegovini nego i u teatrima u regiji, gdje ju je i kritika i publika toplo prihvatila.

U ovoj sjajnoj komediji uloge su ostvarili Muhamed Hadžović Moamer Kasumović i Zana Marjanović.

Komedija Murraya Schisgala, "Ljupaf" govori o ljudskim odnosima. Riječ je o dvojici školskih prijatelja, neprilagođenom Harryju i materijalističkom oportunistu Miltu, koji se ponovno susreću jednoga dana kada Milt spriječi Harryja u pokušaju da skoči sa bruklinskog mosta.

Obojica pronalaze način da riješe vlastiti problem tako što jedan drugoga ponovno vrate u život, a Milt u Harryju vidi priliku da ostvari svoje planove. On želi ostaviti svoju ženu Ellen zbog druge i namješta priliku da Harry upozna njegovu ženu.

Kada se Harry i Ellen upoznaju, oni se „zaljube jedno u drugo“, ali ubrzo Ellen i Milt shvate da su ipak njih dvoje stvoreni jedno za drugo i oni se ponovno spajaju u njihovoj "ljupafi".

Kada je komad premijerno izveden na Brodveju 1964. godine, svijet je bio mnogo drugačiji od današnjeg, saopćeno je iz Kamernog teatra 55.