Kultura
0

Ljetna šema na Federalnoj televiziji

Sarajevo-x.com
Federalna televizija je zvanično objavila svoju ljetnu programsku šemu. Na radost svih hroničnih gledača serija i filmova, oko 80% programa će biti inostrane produkcije. Za razliku od ostalih televizija koji svoju ljetnu shemu zasnivaju na repriznom programu, Federalna televizija će najvećim dijelom emitirati premijerni program.

Serijski program FTV-a na ljeto svojim gledaocima ponuditi široku paletu najrazličitijih serijskih žanrova.

Tradiciju uspješnosti prikazivanja talijanskih porodičnih serija Federalna televizija nastavlja i ovoga ljeta. Tako će se radnim danima, sa početkom u 20.00 sati, emitirati izuzetno popularna talijanska serija "Ponos", kostimirana priča o ljubavi i osveti čija se radnja odvija u Italiji početkom 20. vijeka.

[SLIKA]3[/SLIKA]Veliki broj gledalaca FTV-a obradovan je povratkom hit serije sa kraja 80-tih godina, "Povratak u Eden" u Bosnu i Hercegovinu. Serija se i tokom ljeta nastavlja emitirati svakog radnog dana u 13 sati i 10 minuta, a nakon nje emitirat će se sjajna drama/komedija "That's life", nastala u produkciji CBS/Paramount kompanije.

U ljetnoj šemi biće nastavljeno prikazivanje prve sezone hit serije "Galactica", a serija "Zvjezdane staze: Voyager" nastavlja svoje emitiranje tokom ljeta u redovnom terminu ponedjeljkom navečer.

Nedjeljom u 21.00 sati FTV će premijerno emitirati drugu sezonu serije "Zamka za zločin" u kojoj jednu od glavnih uloga tumači i popularna glumačka zvijezda Eva Longoria. Prve dvije sedmice mjeseca jula, u terminu nakon Dnevnika 1, na FTV-u su rezervisane za reprizu sjajne Universalove kriminalističke serije "Karen Sisco" sa Carlom Gugino u naslovnoj ulozi. Nakon nje u istom terminu će biti emitovana i serija "Models Inc" koja je tzv. "spin-off" "Melrose Placea". Nakon 29 epizoda ove serije, u istom terminu će se emitirati "Hope Island", serija u 22 epizode.

Nakon završetka prikazivanja prve sezone serije "Mrtva zona" u terminima utorkom i srijednom navečer na programu Federalne televizije moći ćete pratiti i drugu sezonu ove serije rađene po djelima Stephena Kinga.

[SLIKA]1[/SLIKA]I u mjesecu julu nastavit će se emitiranje treće sezone serije "CSI: Miami" svakog radnog dana u 18 sati i 15 minuta, a reprizu druge sezone Universalove popularne komedije "Monk" moći ćete pratiti subotom u terminu od 22.10 sati. Nakon završetka emitiranja "Twin Peaksa" noćni programi petkom, subotom i nedjeljom biće rezervisani za seriju "Dobro protiv Zla".

Kada je filmski program u pitanju u programu će se naći: "Otvori oči" (Penelope Cruz); "Čaj sa Musolinijem" (Cher, Judi Dench); "Uljezi" (Nicole Kidman); "Bowfinger" (Steve Martin, Eddie Murphy); "Red Rock West" (Nicolas Cage); "The War" (Kevin Costner, Elijah Wood); "Amistad" (Morgan Freeman, Anthony Hopkins); "Nebo u oktobru" (Jake Gyllenhaal); oba nastavka komedije "Ace Ventura" (Jim Carrey); "Zelena Milja" (Tom Hanks); "Život" (Eddie Murphy, Martin Lawrence); "Ja u ljubav vjerujem" (Julia Roberts, Hugh Grant); "Ko je ovdje lud?" (George Clooney); "Mumija" (Brendan Fraser, Rachel Weisz); sjajni "Put za Guantanamo" Michaela Winterbottoma; "Tajanstveni junaci" (Ben Stiller); "Teška meta" (Jean-Claude Van Damme), i brojni drugi filmski hitovi koji će obraditi sve poklonike filmske zabave.

U vrijeme Sarajevo film festivala Federalna televizija će nastaviti sa emitiranjem filmova koje su posjetioci ovog festivala imali priliku vidjeti prošle i pretprošle godine u jednom od festivalskih programa.

Iz domaćeg igranog programa, po završetku Nadreality Showa, najavljuju domaće igrane filmove, koji će biti emitirani nedjeljom u 20.05 sati. Tako od 15. jula bit će emitirano 12 filmova: Crni biseri, Horoskop, Draga Irena, Derviš i smrt, Ram za sliku moje drage, Ovčar, Prkosna delta, Dvije polovine srca, Gazija, Posljednji skretničar uzanog kolosijeka, Moja strana svijeta i Ljubav i bijes.