Kultura
0

Lamija Radončić izlaže u Raiffeisen galeriji

FENA
Lamija Radončić
Lamija Radončić
U prostoru Raiffeisen galerije postavljena je druga od šest ovogodišnjih samostalnih izložbi najuspješnijih studenata Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo.

Svoje radove izložila je Lamija Radončić, studentica četvrte godine dodiplomskog studija na ALU, gdje sprema završni rad s fokusom na industrijsko oblikovanje.

"Posjetioci izložbe, koja obuhvata sve moje značajnije radove tokom školovanja na ALU, imaju mogućnost vidjeti sukob dva različita svijeta u domenu dizajna; valorizaciju tradicionalnog zanatstva s jedne strane, te drugi dio okrenut industrijskoj proizvodnji. Također, koristim ovu priliku da se zahvalim Raiffeisen banci na ukazanoj prilici da svoje radove, u prostoru Raiffeisen galerije, izložim široj javnosti“, izjavila je Lamija Radončić, te dodala da je izuzetno raduje što postoji mogućnost da se na ovaj način napravi jedinstven spoj umjetnosti i bankarstva.

Svi ljubitelji umjetnosti izložbu mogu pogledati radnim danima u zgradi Centrale Banke u Sarajevu, u ulici Zmaja od Bosne bb, u periodu od 08:00 do 16:00 sati. Svaka izložba je prodajnog karaktera, tako da i građani mogu dati svoj doprinos mladim umjetnicima kupovinom njihovih umjetničkih djela.