Kultura
0

Kudsi Erguner Trio i Stian Westerhus u Pozorištu mladih

Sarajevo-x.com
Danas, 4. novembra, na programu Jazz Festa su dva programa: koncert Kudsi Erguner Trija u BKC-u i koncert Stiana Westerhusa u Pozorištu mladih.

Turski instrumentalista Kudsi Erguner jedan je od najvećih živućih majstora neja, već više od tri decenije izučava klasičnu sufijsku muziku i filozofiju, a osamdestih godina u Parizu je osnovao Mevlana Institut.

Ovaj iznimni instrumentalista i kompozitor u triju sarađuje sa još jednim virtuoznim instrumentalistom i autentičnim autorom, kontrabasistom Renaudom Garcia-Fonsom kojeg nazivaju i “Paganinijem kontrabasa”. Njima će se u triju pridružiti i francuski perkusionista Bruno Cauillat, a koncert Kudsi Erguner Trija bit će održan u Bosanskom kulturnom centru u 20.00 sati.

Istu večer u 22.00 u Pozorištu mladih predstavit će se Stian Westerhus, mladi norveški umjetnika čije ime postaje sve značajnije na norveškoj i evropskoj muzičkoj sceni.

Ulaznice za sve festivalske programe možete kupiti u box officeu u Bosanskom kulturnom centru, svakim danom od 12.00 do 22.00.