Kultura
0

Konkurs za autore eksperimentalnog filma

FENA
Međunarodni festival eksperimentalnog filma "Carbunari 2008" biće održan sredinom novembra u Florean muzeju u Baia Mare u Rumuniji, a radovi za učešće mogu se prijaviti do 30. jula.

Riječ je o još jednoj izložbi u okviru projekta "Liquid Identities" koji promoviše video art i arhitekturu, u selekciji International ArtExpo iz Barija.

Svi filmovi poslati Florean muzeju postaće njegovo vlasništvo, uključujući autorska prava i upotrebu, ali ne u komercijalne svrhe.

Broj radova koje je moguće prijaviti nije ograničen, a svi moraju biti snimljeni na DVD formatu, bez obzira na originalni medij.

Dužina trajanja takođe nije ograničena, ali je preporučljivo da bude maksimalno 15 minuta.

Zainteresovani umjetnici trebalo bi da pošalju podatke o sebi i radu (ime i prezime, grad, zemlja, naslov filma, duzina trajanja, kratak sinopsis) sa CV-em, videografijom i kraćim uvodom o prijavljenom djelu, na adresu: arch. Luca Curci, via Casamassima, 75, 70010 - Capurso (Bari) - Italy.

International ArtExpo je neprofitna organizacija koja predstavlja forum za kulturni dijalog umjetnika različitih kultura.