Kultura
0

Koncertom benda Sevdah Takht završeni Dani Sarajeva u Beogradu

FENA
Foto: Amer Kapetanović
Foto: Amer Kapetanović
Koncertom benda Sevdah Takht Damira Imamovića u Domu omladine u subotu navečer završen je ovogodišnji šesti festival "Dani Sarajeva u Beogradu".

Bend je koncert održao pred punom dvoranom, priredivši publici uživanje u obradama tradicionalne bosanske sevdalinke, te je dva puta vraćan na bis.

Prethodno je u teatru Atelje 212 predstavljena knjiga Almira Imširevića "Strana 212", o kojoj je pored autora govorio novinar i reditelj Zoran Ćatić.

U istom je teatru izvedena i predstava "Šta smo to učinili" reditelja Dine Mustafića ansambla Kamernog teatra 55, koja propituje odnos roditelja i djece, te koliko se može pogriješiti u želji da taj odnos bude što bolji.

Ovogodišnje izdanje festivala "Dani Sarajeva u Beogradu" ponudilo je beogradskoj publici lepezu kulturnih događaja - predstave, koncerte, izložbe, predstavljanje knjiga i panel diskusije.

Festival je obilježila odlična atmosfera, uz druženje brojnih aktivista Inicijative mladih za ljudska prava iz Beograda i Sarajeva koja je i organizator festivala, a svaki program bio je iznimno posjećen.