Kultura
116

Koncerti Jazz Festa na Mezzo TV-u

Najznačajnija svjetska TV stanica za klasičnu muziku i jazz, francuski kanal Mezzo, medijski je partner ovogodišnjeg, 17. Jazz Festa Sarajevo 2013 koji će biti održan od 5. do 10. novembra.

Mezzo će ekskluzivno snimati koncerte Jazz Festa koje će putem kanala Mezzo Live HD pratiti 18 miliona domaćinstava u 44 zemlje svijeta.

"Ova nam saradnja imponuje i čini nas sretnim jer će naši koncerti i festival dobiti globalni publicitet na najbolji mogući način. Sarajevske koncerte će biti u prilici vidjeti doslovno cijeli svijet i to u programu čiji su profesionalni standardi maksimalni. Vrhunski izvođači i kvalitetna produkcija uvijek su nam bili apsolutni prioritet, a činjenica da će koncerte Jazz Festa snimati Mezzo govori sama za sebe", izjavio je za Klix Edin Zubčević, osnivač i direktor međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo.

Mezzo u okviru svoja dva televizijska kanala predstavlja umjetnike koji nastupaju na najvažnijim festivalima i u čuvenim koncertnim dvoranama, a saradnja sa Jazz Festom još je jedna međunarodna potvrda kvalitete sarajevskog festivala i najbolja promocija Sarajeva i Bosne i Hercegovine u svijetu visoke kulture.