Goražde
0

Koncerti Halida Bešlića i Sanele Sijerčić

FENA
Svjetla centralne festivalske pozornice 11. internacionalnog „Festivala prijateljstva – Goražde 2008“ sinoć su sat prije ponoći obasjala čovjeka koji na estradi sija već pune tri decenije. Legendu bh. estrade Halida Bešlića na platou ispred Gradske dvorane slušalo je i s njim pjevalo 10.000 ljudi.

Na festivalu u Goraždu sinoć je nastupio po četvrti put.

  • Bilo je odlično, atmosfera za desetku jer to je Goražde. Ovaj festival je sjajan i nenadmašan, pravi praznik u kojem vrijedi doći u Goražde u prvih deset dana augusta, kazao je Bešlić.

On se svojim Goraždanima kako ih naziva, ali i gostima iz cijelog svijeta od 7 do 77 godina kao istinska zvijezda odužio mega hitovima iz svoje višegodišnje karijere, a puls publike provjerio je i pjesmama s novog albuma.

Drugu festivalsku noć, brojnoj publici ispred Gradske dvorane, sinoć je uljepšala i pjevačica Sanela Sijerčić.

Na Festival u Goražde stigla je po drugi put i priredila sjajan koncert.

  • Nisam mislila da će biti baš ovako, jer sišla sam sa bine nakon tri vraćanja na bis, kazala je nakon koncerta Sijerčić.

Koncert su upotpunili i goraždanski interpretatori narodne muzike te Muški vokalno-instrumentalni sastav "Behar".

Na Trgu branilaca grada, na alternativnoj sceni u izdanju „Tropik film & video“ za najmlađe je prikazan performans Nindža kornjače dok je u Centru za kulturu premijerno u Goraždu prikazana pozorišna komedija "Baburšahova serdžada" Teatra "Rajvosa" koji je ovu predstavu izveo jubilarni 100. put.

Večeras je na programu Festivala prijateljstva, pozorišna prestava "Ljepota bračnog života" pozorišne grupe "Yildiz" dok će na Trgu branilaca biti prikazan film "Fifi & Cvijetno društvo" nakon čega će uslijediti i Breakdance Revolution X u izvedbi DC Herman Gmeiner iz Sarajeva.

Centralna pozornica rezervirana je za pop rok koncert na kojem će uz grupe "Defile zvuka" iz Goražda te "Moonshine" iz Francuske zvijezde večeri biti "Cultur Shock" iz Sjedinjenih Država.