Kultura
0

Koncert violinistice Melike Hadžić u Holandiji

Sarajevo-x.com
U prostorijama Ambasade Bosne i Hercegovine u Kraljevini Holandiji je 2. aprila 2009. godine održan koncert violinistice Melike Hadžić, bosanskohercegovačke umjetnice koja živi i radi u Rotterdamu, Kraljevina Holandija.

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Holandiji Miranda Sidran-Kamišalić pozdravila je prisutne i zahvalila se na velikom odzivu ambasadorima, članovima diplomatskog kora, kulturnim i javnim radnicima, te prijateljima BiH i umjetnosti. Iskoristila je priliku da se zahvali prisutnima na podršci aktivnostima Ambasade BiH u promociji umjetnika mlade i srednje generacije, te afirmiranih i priznatih umjetnika u BiH i inozemstvu, u okviru ovogodišnjeg serijala kulturnih događaja koji su otpočeti prije dva mjeseca otvaranjem izložbe fotografija Mladena Pikulića. Ambasadorica je istakla da je koncert ujedno i prilika za proslavljanje 6. aprila, Dana grada Sarajeva.

Polusatnom koncertu je prisustvovalo više od 100 uzvanika iz diplomatsko-političkih, umjetničkih i privredih krugova Holandije, među kojima i brojni zvaničnici Uprave za jugoistočnu Evropu MVP-a Holandije, ambasadori, diplomate, predstavnici međunarodnih organizacija sa sjedištem u Den Haagu, nevladinih organizacija, holandskih i bh. umjetnika, saopštili su iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.