Kultura
0

Koncert Sanela Redžića na Baščaršijskim noćima

Sarajevo-x.com
Tuzlanski gitarista Sanel Redžić, 30 jula sa početkom u 21 sat održat će koncert u okviru festivala Baščaršijske noći u avliji Svrzine kuće.

Ovaj nastup će na svojevrstan način biti i sarajevska promocija prvog albuma mladog gitariste. Album objavljen u aprilu za izdavačku kuću Gramofon dobio je odlične ocjene muzičkih kritičara. Njemački magazin "Jazzthetik" Sanela je ocijenio "gitaristom impresivnog umijeća", dok je Miroslav Tadić, recenzent Redžićevog prvjenca ustvrdio kako "ovaj izuzetno talentovani gitarista pokazuje muzičku zrelost koja je rijetka za njegove godine“.

Osim kompozicija sa svog prvog albuma, za koncert na Baščaršijskim noćima, Sanel je pripremio repertoar koji sadrži i kompozicije koje će se naći na njegovom novom albumu koji će biti objavljen sljedeće godine. Redžić će izvesti djela Bacha, Aguada, Regondija, Asencija i Domeniconija, te će publika još jednom imati priliku uvjeriti se u njegovu izvrsnu tehniku, muzikalnost i interpretatorski talenat koje dodatno potvrđuju brojne nagrade koje je ovaj mladi umjetnik posljednjih godina osvajao na međunarodnim i domaćim takmičenjima.