Ispred Katedrale
0

Koncert omladinskog muzičkog sastava iz Štajerske

FENA
Jugendkapelle Mooskirchen
Jugendkapelle Mooskirchen
Austrijska ambasada u BiH organizirat će 5. juna u Sarajevu, u saradnji s austrijskim kontingentom u sastavu EUFOR-a, koncert omladinskog muzičkog sastava "Jugendkapelle Mooskirchen“ iz Štajerske koji će biti održan ispred Katedrale.

Koncert se realizira na temelju prijateljske podrške gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena, Općine Stari Grad Sarajevo, nadležnih službi Federalnog ministarstva komunikacija, te Ministarstva unutrašnjih poslova i kardinala Vinka Puljića i uprave sarajevske Katedrale.

Kako je saopćeno iz austrijske ambasade, omladinski muzički sastav "Jugendkapelle Mooskirchen“ je zbog svoje upadljive nošnje i muzičke raznolikosti poznat daleko izvan granica mjesta iz kojeg dolazi, Mooskirchen u zapadnoj Štajerskoj.

Od svog osnivanja 1971. godine imao je mnogobrojna koncertna putovanja širom Austrije i u mnogim drugim zemljama kao što su Njemačka, Mađarska, Italija.

Muzička ostvarenja ovog sastava i njegov dugogodišnji muzički rad dobili su priznanje dodjelom počasne nagrade Robert Stolz i "Štajerskog pantera“.

Austrijski muzičari izvodit će djela austrijskog, ali i bh. porijekla.

Koncert počinje u 20 sati.