Bosanski kulturni centar
0

Koncert japanskog benda “Pangaea”

Sarajevo-x.com
Ambasada Japana u Bosni i Hercegovini i Udruženje BH-Nippon, u saradnji sa Japanskom fondacijom Budimpešta, su domaćini zajedničkog koncerta “Promise to Forest” japanskog benda “Pangaea” i Sarajevskog gudačkog kvarteta. Koncert će se održati u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu (BKC), ovog četvrtka, 21. maja, u 19:30 sati, a ulaz na koncert je besplatan.

Japanski muzičari će svirati savremenu japansku muziku koristeći Koto (japanska harfa), Noukan i Shinobue (oboje japanske frule), Kyujo-Hensho (japansko zvono), gitaru i kontrabas. Nastup sa Sarajevskim gudačkom kvartetom će prikazati harmoniju spoja japanske i zapadnjačke muzike. Koncert će također poslužiti kao primjer osnovne ideje samog naziva benda i sve nas ponovo ujediniti kao što je možda i bilo nekad davno kada su svi ljudi nastanjivali jedan superkontinent koji se zvao “Pangaea”.

Mediji su srdačno pozvani da dođu na koncert 21. maja, kao i na probu koja će se održati 20. maja, u prostorijama Sarajevskog gudačkog kvarteta na prvom spratu Narodnog pozorišta u 16:00 sati.