Sarajevo
0

Koncert i radionica "Yoga is Music"

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U Sarajevu će 22. i 23. septembra biti priređen kulturno-muzički projekat "Yoga is Music", koji organizuju Centar za Vedske studije iz Zabreba, Atma iz Splita, Prijetelji Indije iz Beograda i ISKCON iz Sarajeva.

"Yoga is Music" događaj je koji se bazira na izvođenju drevnih mantri uz aktivno učešće publike.Na taj način posjetioci učestvuju u stvaranju opuštene, meditativne, ponekad i zabavne atmosfere vraćajući tako muziku među ljude, a samoj muzici njenu prvobitnu funkciju uzdizanja svijesti i stvaranja društvene harmonije. Ovu drevnu tajnu korištenja muzike za duhovni razvoj u Indiji poznaju već hiljadama godina a trend je odavno prisutan i na svjetskoj muzičkoj sceni.

U Sarajevu će ovaj performans biti održan u okviru balkanske turneje i sastojat će se od koncerta "Kišna dasa" u Domu Oružanih snaga BiH 22. 9. od 20 sati, te višesatne radionice u Muziočkoj akademiji 23. 9. od 19 sati.

Cijena ulaznice za koncert je 15KM. Prodajno mjesto je galerija Draupadi Art, BBI Centar, 4. sprat, kontakt telefon 212-268. Ulaz na radionicu je besplatan.