Kultura
0

Koncert Damira Avdića u SARTR-u

Klix.ba
Četvrta koncertna izvedba, a drugi po redu koncertni program povodom obnavljanja nekadašnje CDA scene izvest će Damir Avdić (Diplomatz).
Koncert Damira Avdića obilježit će izvođenja autorskih kompozicija sa albuma "Human Reich", "Mein Kapital", "Život je raj" i "Mrtvi su mrtvi". Koncertu će se pridružiti i specijalni gost pjesnik Marko Tomaš koji će svojim pjesmama iz nove zbirke "Bulevar narodne revolucije“ otvoriti koncert. Koncert će početi na vrijeme u 21 sat u subotu, 15. marta 2014. u Sarajevskom ratnom teatru (SARTR).

Ulaznice za koncert će biti puštene u prodaju u srijedu, 5. marta i moći će se kupiti na portalu www.kupikartu.ba, te na sljedećim prodajnim mjestima: Sarajevski ratni teatar, Delikatesna radnja i Galerija Boris Smoje. Cijena ulaznice iznosi 15 KM.

SARTR nastavlja sa koncertnim serijalom kojeg planira realizirati do kraja sezone, te posvetiti obnavljanju nekadašnje CDA scene. Naredni koncert u aprilu mjesecu obilježit će promocija albuma "Arkul" 12. aprila 2014.

Želja za obnavljanjem koncertnih aktivnosti našeg teatra logična je onima koji poznaju fascinantnu historiju nekadašnjeg kultnog i omiljenog okupljališta mladih u Sarajevu – CDA što je bila skraćenica za Centar društvenih aktivnosti. Želja nam je također pokušati da prihodima od koncerata pokušamo doći do neophodnih dodatnih sredstava koje bi uložili u naše nove teatarske produkcije. Svi koncerti koje pripremamo imat će topao teatarski okvir i atmosferu uz zanimljive i inovativne muzičke koncepte.