Kultura
0

Komedija "Cosa nostra" ponovo na sceni Centra za kulturu

Klix.ba
I ovog mjeseca sarajevska publika imat će priliku nasmijati se uz komediju "Cosa nostra" 25. 10. u 20 sati u Centru za kulturu Sarajevo, u Jelića 1. Ova sjajna komedija već godinu dana puni dvorane širom Bosne i Hercegovine.
"Cosa Nostra" je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene, Gabrijele i Marlene, u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. Traje borba kome će on pripasti, mijenjaju se sredstva, smišljaju strategije. Na kraju od ljutih rivalki njih dvije postaju najbolje prijateljice.

U predstavi igraju prvakinja Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Minka Muftić široj javnosti poznata po ulogama iz brojnih TV i filmskih projekata ("Viza za budućnost", "Lud, zbunjen, normalan", "Nebo iznad krajolika", "Belvedere") i Elma Ahmetović, mlada glumica Pozorišta mladih, široj javnosti poznata iz TV serije "Dva smo svijeta različita".

Scenografiju za predstavu potpisuje Marijela Margeta-Hašimbegović, koja dugi niz godina dizajnira scenografiju i kostime za predstave Narodnog pozorišta Sarajevo i brojne TV serije. Saradnica za dramaturgiju i režiju je diplomirana rediteljka Mirela Trepanić, poznata po režiji najpopularnije i najgledanije komedije u BiH "Ja, mahaluša".

Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti na blagajni Centra radnim danom od 09.00 do 21.00 sat, subotom od 11.00 do 14.00 sati.

Za učenike, studente i penzionere popust je 30%, a za organizovane posjete 50%.