Škola glume u Centru za kulturu
56

Kemal Čebo kroz igru i zabavu uči najmlađe osnovama glume

Piše: A. Dž.
Centar za kulturu Sarajevo u ulici Jelića 1 od 9. marta počinje realizaciju Škole glume za ljubitelje umjetnosti od šest do 13 godina. Školu će voditi glumac Kemal Čebo, koji je dobro poznat najmlađoj publici. Iza njega je mnoštvo veoma uspješnih projekata i predstava za mališane.

Škola glume bit će koncipirana kao nastavni proces koji će trajati koliko i jedno polugodište.

"Fokusirat ćemo se na elementarne stvari koje će djeci pomoći u nekim budućim dramskim sekcijama ili ako se eventualno budu željeli baviti glumom", kaže Čebo u izjavi za portal Klix.ba.

Nakon nekoliko godina uspješnog rada s djecom, Čebo je uvidio da djeca žele plesati, glumiti i zabavljati se. Stoga je zabava prvenstveni cilj ove škole, ali tu je svakako i razvijanje kreativnost kod djece.

"Da se djeca malo odmaknu od društvenih mreža, da se socijaliziraju i ujedno zabave. Škola ima edukativno-zabavni karakter s naglaskom na zabavni", ističe Čebo.

Polaznici će osim o glumi, imati priliku učiti o muzici i o likovnoj umjetnosti, jer je sve to sastavni dio teatra. "Djeca moraju biti spremna na igru i zabavu", zaključuje Čebo.

Na kraju Škole polaznici će imati prezentaciju u vidu predstave na kojoj će moći pokazati šta su sve naučili.

Svi koji se žele uključiti u Školu glume u Centru za kulturu Sarajevo mogu pozvati brojeve telefona: 033/232-595, 033/232-594, 033/237-245 i 061/437-581.