Kultura
7

Karamazov, Tadić, Leb i sol... na Baščaršijskim noćima

FENA
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Festival "Baščaršijske noći", osamnaesti po redu, bit će održan od 1. do 21. jula u Sarajevu.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Saradnik za programe u JU "Sarajevo Art" Goran Rašić je danas na pres-konferenciji kazao da će biti ukupno 15 programa.

"Ove godine smo, iako će biti malo kraći festival Baščaršijske noći, nastojali da zadržimo kvalitet programa", kazao je Rašić.

Izdvojio je nastup gitariste Edina Karamazova 5. jula, potom koncert grupe "Leb i sol" koji će biti 7. jula, predstavu "Ja mahalac" koja je planirana za 8. juli kao i koncert gitariste Miroslava Tadića koji će biti održan 21. jula.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

"Nastojali smo i ove godine da bude šarolik program, da se zadrži kvalitet, da se zadrži kontinuitet festivala", kazao je Rašić dodajući da će i dalje ulaz na većinu programa biti slobodan, a da će za određene programe biti simbolična cijena ulaznice.

Midhat Efendira, v.d. direktora Javne ustanove "Sarajevo art", koja je izvršni organizator festivala, kazao je da su bili u nedoumici da li će se ovaj festival uopće i održati zbog raznih umanjenja u smislu finansija od Kantona Sarajevo.

"Uspjeli smo da iznađemo sredstva i to naročito zahvaljujući Vladi Kantona Sarajevo, Skupštini Kantona Sarajevo i resornom Ministarstvu kulture i sporta KS i da održimo ovaj festival", kazao je Efendira.

Sekretar Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo Dragan Vujmilović je kazao da je ovo jedna jako značajna manifestacija koja ima svoj tradicionalan karakter i koja omogućava da građani i posjetioci Sarajava u orginalnom ambijentu Sarajeva uživaju u programu i posjeti Sarajevu.