Kultura
21

Kamerni teatar 55: Predstava "Umri muški" za poslovne žene

Klix.ba
Nakon ljetnih izdanja Ladies In eventa poslovne žene očekuje novi ciklus druženja u Kamernom teatru 55.

Pored jedne od najpoznatijih predstava "Umri muški" kojom je i najavljeni septembarski Ladies In, poslovne žene će imati priliku da uživaju u druženju i iznenađenjima organizatora i prijatelja projekta kao i na prijašnjim Ladies In eventima gdje nije nedostajalo dobrog raspoloženja.

Prvi dio eventa kao i do sada protekne u druženju dok je drugi dio rezervisan za već najavljenu predstavu "Umri muški" koja je doživjela preko 250 izvođenja postavši najizvođenijom bosanskohercegovačkom predstavom svih vremena.

Predstava "Umri muški" je nastala davne 1990. kao diplomska predstava Tatjane Šojić. Nastala kao nepretenciozna i niskobudžetna komedija o muško-ženskim odnosima, "Umri muški" je, isključivo zahvaljujući neprekidnom interesu publike, postala kultna predstava Kamernog teatra 55.

Eva, Bruno i Mario u briljantnoj interpretaciji Tatajane Šojić, Admira Glamočaka i Senada Bašića postali su tako junaci čije replike njihovi brojni fanovi, koji su predstavu gledali i po deset, petnaest ili dvadeset puta, znaju napamet, uvijek u njima otkrivajući novu istinitost, životnost i duhovitost.