Kultura
0

Kaliopi i Karamazov predstavljaju u Sarajevu album "Oblivion"

Sarajevo-x.com
Makedonska pjevačka zvijezda svjetskog glasa Kaliopi i jedan od najboljih svjetskih lutnjista Edin Karamazov predstavit će 24. februara, u sklopu službenog programa Sarajevske zime 2010., svoj novi album "Oblivion". Predstavljanje će se održati u Bosanskom kulturnom centru s početkom u 20 sati.

Radi se o koncertnoj promociji i prezentaciji njihovog zajedničkog diskografskog projekta kojim su, odabirom muzike s raznih kontinenata, u aranžmanu Karamazova za baroknu lutnju, gitaru i vokal, okrunili svoje dugogodišnje prijateljstvo. Na CD-u muziciraju u duetu, a prilikom koncertne promocije na sceni im se u većini izvedbi pridružuju kontrabasist Davor Bošnjaković i gitarist Darko Pelužan.

Album sadrži jedanaest numera koje privlače pažnju žanrovskom i izričajnom raznolikošću.

Album je namijenjen svjetskom muzičkom tržištu, a dosad je predstavljen u Skoplju početkom novembra, te u Zagrebu početkom decembra 2009. godine. Već je dobio veliki publicitet na području zemalja bivše Jugoslavije, ali i u cijeloj Evropi, zahvaljujući ekskluzivnosti i atraktivnosti koje proizlaze iz popularnosti koju ova dva umjetnika donose svojim imenima, kao i iz njihova dosadašnjeg glazbenog stvaralaštva. Nakon predstavljanja u Sarajevu, uskoro se očekuju promocije u Beogradu, Ljubljani i Podgorici.