Kultura
47

Kaleidoskop: Frenkie i Edo Maajka "zapalili" Tuzlu

Piše: A. K.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Nakon bogatog dnevnog programa u okviru ovogodšnjeg izdanja Međunarodnog festivala umjetnosti mladih Kaleidoskop, sinoć su održani i prvi koncerti u parku kod nekadašnje Muzičke škole u Tuzli.

Pod okriljem prve koncertne večeri, višesatnom svirkom uživo posjetitelje su zabavljali svima dobro znani Frenkie i Edo Maajka, ali i grupe Untold, Xeper, Mefistofeles te Strava škola.

Zvijezde večeri Frenkie i Edo Maajka i ovaj put su se potrudili da "zapale" sugrađane, a da su u svom naumu uspjeli potvrdile su i nerijetke ovacije prisutnih koje su odzvanjale centrom Tuzle.

Svirka je potrajala do duboko u noć, a posjetitelji Kaleidoskopa i u narednim danima bit će u prilici uživati u kvalitetnim koncertima na koje je ulaz besplatan.

Večeras zabavu pripremaju Kontrast, Inner Sanctum, Astray, Psihomodo Pop, Disciplina Kitchme i Nula Plus, dok će se na bini u parku kod nekadašnje Muzičke škole u Tuzli u subotu pojaviti S.A.R.S., Urban Instinkt, Critical Mass, Činčila, Mud, Muris Varajić Trio i Flatline.

Međunarodni festival umjetnosti mladih je nastao 2009. godine kao jedna od aktivnosti u okviru projekta Culture II.

Cilj festivala je prije svega obogaćivanje kulturnog sadržaja tokom turističke sezone u Tuzli, ali i pružanje podrške razvoju kreativne industrije i kulturnog turizma u gradu.

Vrata osmog izdanja Kaleidoskopa bit će zatvorena u nedjelju, 28. augusta, premijernim prikazivanjem filma u 4k rezoluciji pod nazivom "Ovo je Tuzla" autora Denisa Bašića, Mirze Hadžića i Peđe Pepića.