Radovi D. Sakana u Sarajevu
0

Kako predstaviti život s Balkana, a da to nekome pričini radost?

Sarajevo-x.com
Sarajevska galerija BlackBOX je imala čast da publici predstavi radove jednog od najboljih marketing stručnjaka u svijetu, Dragana Sakana.

"Kako da predstavim jedan život sa Balkana, a da to nekome pričini radost?", bila je Sakanova ideja vodilja.

Dragan Sakan je preminuo u oktobru 2010. godine, u Beogradu. Rođen je 1950. Bio je pionir marketinga na prostoru ex-Jugoslavije i jedan od najboljih marketing stručnjaka u svijetu. Po profesiji je bio psiholog, a svojim kreativnim idejama vladao je marketinškim svijetom posljednjih 30 godina.

Bio je osnivač advertising scene u bivšoj Jugoslaviji i dobitnik stotine međunarodnih i domaćih nagrada, bio je autor hiljada reklamnih kampanja, te se bavio sa 33 oblasti kreativnog mišljenja. Autor je četiri knjige iz oblasti kreativnog mišljenja.

Na otvorenju bili su prisutni njegovi za života iskreni prijatelji i kolege i publici predstavili njegov način razmišljanja i stvaranja kreativnih ideja za razne reklamne kampanje, a o Sakanu su najviše govorili, a time i zvanično otvorili izložbu Ekrem Dupanović, stručnjak marketinga, zatim prof. Bojan Hadžihalilović, prof. Besim Spahić, prof. Stjepan Roš i Ibrahim Spahić.

Osam fotografija postavljeno je u četvrtak navečer, a u ponedjeljak (28.03.), se postavljaju drugih osam radova, koji se mogu pogledati do 31. marta.

Prilikom posjete galerije posjetioci će imati priliku pogledati i kupiti knjigu "New Idea Women by Dragan Sakan".

Radno vrijeme galerije BlackBOX je svakog radnog dana od 10 do 14 i od 15 do 18 sati i svake subote od 9 do 14 sati.