Kultura
0

Jose Carreras oduševio Zadrane

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Jedan od najslavnijih svjetskih tenora Jose Carreras održao je sinoć u Zadru, na zadarskom Forumu, pred rasprodanim gledalištem spektakularni koncert u kojem je otpjevao 20-ak svojih novih i starih, publici dobro poznatih pjesama.

Na koncertu je nastupila i irska sopranistica Celine Byrne, a Simfonijskim orkestrom HRT-a, s više od 60 svirača, dirigovali su naizmjenično David Gimenez i Ivan Repušić.

Na kraju koncerta pred oduševljenom publikom Carreras je zajedno sa zadarskom klapom "Kadena" otpjevao popularnu zabavnu pjesmu "Kalelarga", što je publika posebno oduševljeno pozdravila te još nekoliko puta izvodila Carrerasa na bis.

Ovaj koncert organizirali su Turistička zajednica grada Zadra i grad Zadar.

Zadarski poluotok je sinoć bio prepun ljudi. Primjetno je da su u Zadar doputovali i iz mnogih okolnih gradova, a među publikom na koncertu bilo je i dosta stranih gostiju.

Uz puno gledalište, u kojem je bilo oko tri i po hiljade ljudi, mnoštvo Zadrana i gostiju bilo je sa svih strana izvan ograde na zadarskom Forumu. Zbog koncerta je zadarski poluotok cijelog dana bio zatvoren za automobile.

Jose Carreras je na koncertu promovisao pjesme sa svog novog albuma "Mediterranean Passion", no ipak najveći pljesak i oduševljenje slušatelja nastalo je kad je pjevao poznate katalonske i napolitanske kancone, "Kataryn", "Gitara romana", "Granada" i druge.

Inače, ovaj koncert stajao je 160 hiljada eura, a cijena ulaznica je bila 200, 300 i 400 kuna.

Koncert je trajao gotovo dva sata i 15 minuta, a na samom njegovom kraju publika je ovacijama ispratila slavnoga tenora, sopranisticu, dirigente i orkestar. Na kraju je priređen vatromet.