Kultura
0

Još jedna svjetska premijera na SFF-u

Klix.ba
Svjetska premijera filma 'Mali svet' beogradskog reditelja Miloša Radovića, bit će održana večeras sa početkom u 22 sata i 45 minuta u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Ovom događaju će prisustvovati i članovi ekipe predvođeni rediteljem čiji talent bez imalo zadrške hvale iskusni producenti i poznavatelji filma.

Podsjećamo, 'Mali svet' je prvobitno trebao biti prikazan u srijedu 20. augusta, ali je projekcija zbog tehničkih problema odgođena. Svi koji su kupili ulaznice za taj termin, moći će ih iskoristiti večeras u 22:45.

Nešto ranije na istom mjestu, tačnije u 20 sati i 15 minuta, bit će prikazan hrvatski film 'Tu', reditelja Zrinka Ogreste. 'Tu' je na posljednjem, pedesetom festivalu u Puli nagrađen Zlatnom arenom za najbolji film.

Današnji festivalski dan bit će zaključen projekcijom filma 'Grimizno zlato' (kino Meeting Point, 23:45) kultnog iranskog reditelja Jafara Panahia.

Informacije o ostalim projekcijama osmog festivalskog dana, možete dobiti na kalendaru oficijelnog sitea 9. SFF-a.

Pratite uživo dešavanja na Sarajevo Film Festivalu putem BIHnet-ovih kamera, a par slika sa Festivala pogledajte na našoj x.Photos sekciji.