Kultura
0

John Scofield Uberjam Band i trubači Mirona Rafajlovića večeras na Jazz Festu

Klix.ba
Večeras će u okviru 17. Jazz Festa biti održana dva koncerta.

U 20.00 u Bosanskom kulturnom centru nastupit će ansambl američkog gitariste Johna Scofielda Uberjam Band.

Scofieldu je ovo treći nastup na Jazz Festu ali prvi sa ovim ansamblom sa kojim je nakon deset godina diskografske šutnje, objavio dugo očekivani album nazvan Uberjam Deux.

Album se odmah po objavljivanju našao na prvom mjestu američke iTunes liste, a brojni koncerti benda u Sjedinjenim Državama i Evropi svjedoče o izvrsnom prijemu kod publike. Ovaj album je treće izdanje benda koje je uslijedilo nakon prvog albuma Uberjam, objavljenog 2002. godine i nominiranog za Grammy, i albuma Up All Night iz 2003. godine.

Uberjam Band je muzička kritika nazvala jam session zvučnom avanturom u kojoj se susreću sjajni groove, funk, energični ritmovi ali i sofisticirane soul i blues dionice.

U 22.00 u Clubu Monument nastupa kvintet trubača Mirona Rafajlovića a nakon toga bit će održan jam session učesnika programa Music Meeting i domaćih umjetnika.

Ulaznice za sve festivalske koncerte mogu se kupiti u box officeu u BKC-u svakim danom od 12.00 do 22.00, a više informacija možete pronaći na www.jazzfest.ba